Moi ja tervetuloa!

IMG_2725Eräänä päivänä juttelin vanhempieni kanssa ja tajusin, että en enää osaa puhua suomea. Asialle oli siis pakko tehdä jotain. Näin Facebookissa linkin erään Kapkaupungista takaisin Helsinkiin muuttaneen blogiin ja ajattelin, että nyt on aika. Aika siis perustaa blogi, ei muuttaa Suomeen. Vielä. Muuten edessä on kielellinen katastrofi ja paljon satikutia toimittajavanhemmiltani.

IMG_4011Usein mietin, että olisi kiva kertoa enemmän tarinoita Kapkaupungista ja Etelä-Afrikasta, koska suurin osa tapaamistani suomalaisista ei tiedä kotimaastani mitään. Ja usein ihmisillä on negatiivinen kuva tästä mielenkiintoisesta maasta.

Lisäksi turistien määrä täällä on kasvanut valtavasti viimeisten vuosien aikana eli myös yhä useampi suomalainenkin pakenee pohjoisen pallonpuoliskon talvea idän sijasta etelään Afrikan lounaiskärkeen. Moni onkin kysynyt, enkö voisi alkaa kirjoittaa blogia.IMG_3579Asuin Etelä-Afrikassa ensimmäisen kerran vuonna 2008, mutta vuoden 2011 Etelä-Afrikan kesästä alkaen olen taistellut sisäasiainministeriön kanssa liittyen viisumeihin. Ja taistelu jatkuu edelleen! Eli silloin alkoi virallisempi oleskelu maassa, joka on omanlainen sekoituksensa kauneutta, karheutta, kauheutta ja kaaosta.IMG_4009Kun eteläafrikkalaiset kysyvät miten suomeksi sanotaan hello ja bye bye, moi ja moimoi saavat aikaan iloisesti hämmentyneet ilmeet. Itseänikin alkaa usein myös naurattaa.  Eli Suomen 100-vuotisjuhlaa ja minun kohta 10-vuotista Etelä-Afrikan seikkailuani juhlien, tervetuloa mukaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s