Vuorilla

IMG_5573[1]Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, ihastuin vaeltamiseen Laosissa yli kymmenen vuotta sitten. Sen jälkeen olen tehnyt kaikkea päiväretkien ja 18 päivän vaellusten välillä muun muassa Uudesta-Seelannissa, Nepalissa, Sveitsissä ja tietysti Etelä-Afrikassa.
IMG_5590[1]
Kuten blogini pääkuvasta näkyy, Pöytävuoren kansallispuisto tarjoaa upeat mahdollisuudet ulkoiluun. 75 kilometrin matkalla Hyväntoivonniemelle ja Cape Pointiin riittää vuoria ja vaellusreittejä. Niistä tulee varmasti paljon postauksia jatkossa.
IMG_5575[1]
Ulkoilu myös on yhdistävä tekijä kaveriporukassamme oli sitten kyseessä surffaus, vaeltaminen, polkujuoksu tai leijasurffaus. Viime viikonloppuna olimme kavereiden kanssa Cederberg-vuoriston itäpuolella. Ajo vuokramökille oli kohtalaisen pitkä, 4,5 tuntia. Viimeinen tunti oli hyvin hidasta menoa vain nelivetoautolle sopivaa hiekkatietä.

IMG_5584[1] Cederbergin vuoristo on myös ainoa paikka maailmassa, jossa kasvatetaan Rooibos-teetä eli tämänkin syyn takia alue on hyvin lähellä sydäntäni. Vaikka maisema näyttää kuivalta, kasvien monimuotoisuus on ainutlaatuista maailmassa. Cederberg on osa UNESCO:n luonnonperintökohdetta Cape Floral Kingdomia.
IMG_5583[1]Löysin myös uuden lemppariviinin, koska yksi porukastamme on arvostettu sommelier ja hänen juomakassiinsa voi aina luottaa: Steenbergin Nebbiolo. Steenbergin viinitila onkin yksi suosikkitiloistani Constantian viinialueella, mutta siitä postaus joskus toiste.

Iltapäivällä kiipesimme vuorelle, jonka huipulta oli huikeat näkymät yli Tankwa Karoon erämaan.  Kivien välissä kasvoi mitä ihmeellisimpiä mehikasveja kuten erilaisia agaavekasveja, joita en ollut nähnyt ennen. Pakkasimme eväsreppuihimme eland-antiloopin ulkofilepihviä, kuohuvaa ja ginitonnicceja, joten käveleminen yli kivisen maaston oli kohtalaisen hankalaa auringon laskettua:) Otsalamppu tulee täällä usein tarpeeseen.IMG_5587[1]
IMG_5589[1]

IMG_5581[1]Kuvat: Dania Petrik

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s