Työpäivä oliivi- ja viinitilalla

IMG_4526 (2)Eilen vietin päivän Stellenboschin viinialueella ja kaupungissa työtapaamisissa. Stellenbosch sijaitsee noin tunnin päässä Kapkaupungista viinialueen sydämessä. Kaupungin perusti Kapin siirtomaa-alueen kuvernööri Simon van der Stel vuonna 1679 ja nimi tarkoittaa van der Stelin puskaa.
IMG_4541 (2).JPG
Etelä-Afrikan seikkailuni alkoi Stellenboschista, kun opiskelin yliopistolla lukukauden Etelä-Afrikan historiaa, politiikkaa ja ympäristötiedettä. Myöhemmin työskentelin siellä lähes kolme vuotta luonnonsuojelujärjestössä. Yliopisto on koko kaupungin vetovoima ja erityisesti viinitieteen (oenology) ja viininviljelyyn liittyvä koulutus on arvostettua. Kauniit Cape Dutch- tyyliset talot reunustavat katuja, ja kahviloista ja ravintoloista saa todella hyvää ruokaa. Stellenboschissa on kuitenkin valitettavasti rasismi edelleen voimissaan. Kerron Stellenboschin synkemmästä historiasta apartheidin eli rotuerottelun synnyinpesänä ja nykypäivän ongelmista joskus toiste.

IMG_4538 (2) IMG_4535 (2)
IMG_4528 (2)
IMG_4540 (2)Helshoogten solasta tulee monia hyviä viinejä. Maisematkin on todella huikeat. Olen käynyt monta kertaa Tokaran viinitilalla lounaalla ja/tai viininmaistelussa. En jostain syystä ole aikaisemmin eksynyt Tokara Delicatessen-puolelle. Aivan mielettömän ihana deli ja ravintola, jonka valtavista lasi-ikkunoista näkyy vuorille ja viinitarhoille. Tokaran pääravintola on todella hyvä, mutta jos kaipaat rennompaa ja lompakolle ystävällisempää lounasvaihtoehtoa, suosittelen lämpimästi deliä. Paikallisten laatutuotteiden kuten oliiviöljyjen, hillojen ja juustojen tarjonta on myös runsasta. Niihin onkin helppo upottaa lounaassa säästetyt randit. Olisin voinut tyhjentää sisustustavarahyllytkin samantien. Ihania keittiötarvikkeita yllin kyllin.
IMG_4521 (2).JPG Lapsiystävällisessä ravintolassa ulkomaalaiset äidit nauttivat aamiaista, kun lapset mönkivät lattialla. Täällä on todella paljon lapsiystävällisiä paikkoja. Pari vuotta sitten suomalainen kaveripariskunta matkusti kuusi viikkoa Johannesburgista Durbanin kautta Garden Routea Kapkaupunkiin kahden lapsensa kanssa. Muistaakseni toinen lapsista oli 4-vuotias ja toinen 1-vuotias. Ennen matkaa heitä jännitti, mutta todella nopeasti he tajusivat, miten helppoa täällä on matkustaa lapsien kanssa. Ravintoloissa tarjoilijat tulivat ihastelemaan lapsia ja pitivät nuorempaa lasta sylissä, kun vanhemmat söivät! Kaikki eteläafrikkalaiset, joita he kohtasivat, olivat aina ystävällisiä ja avuliaita. Vuokra-auto siis alle ja menoksi!
IMG_4523 (2)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s