Toisella mökillä

IMG_5908 (2)Kävin aamulla lyhyellä lenkillä Töölönlahden ympäri. Ilmassa on syksyn fiilistä. Vaahteranlehdet ovat jo muuttumassa punaisiksi. Muut puut kääntävät talvivaihdetta päälle hitaammin. Syksystä on tulossa todella kaunis.
IMG_5873 (2)
Kävimme mieheni ja eteläafrikkalaisen kaverimme kanssa mökillä noin tunnin päässä Helsingistä. Järvestä nousi verkoilla kolme isoa kuhaa ja miehet keräsivät metsässä innoissaan kanttarelleja ja kesän viimeisiä mustikoita. Anton löysi harvinaisia mustatorvisieniä, jotka laitoimme paistamisen jälkeen salaatin päälle pehmeän vuohenjuuston, paahdettujen saksanpähkinöiden ja puolukoiden kera. Söimme metsän antimia kolme päivää ja siitähän eteläafrikkalaiset olivat innoissaan. Järvimaisema ja hitaasti puilla lämmitettävä kiuas – meni kyllä just niinkuin Stromsössä.
IMG_5876 (2)Etelä-Afrikassakin harrastamme foraging eli etsimme ruokaa mökillä. Mökin rantakalliolta voi kerätä sinisimpukoita laskuveden aikaan. Anton kävi ennen sukeltamassa hummereita (rock lobster), joita myös Etelä-Afrikassa kutsutaan nimellä crayfish, koska näillä kavereilla ei ole isoja saksia. Nykyään niiden kerääminen ei ole kuitenkaan suositeltua liikakalastuksen takia. Sienien kerääminen on hankalampaa, koska suurin osa maasta ja metsistä on yksityisessä omistuksessa. Jokamiehenoikeus – mikä se on?
IMG_5893 (2)Sain Kapkaupungista Lontooseen muuttaneelta ystävältäni kirjan Finnish Sauna Designs. Nyt iski taas inspiraatio. Toivottavasti voimme aloittaa saunan rakentamisen Afrikan mökillä vielä tänä vuonna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s