Ihanaa epävarmuutta

IMG_5967 (2).JPGSuomessa on ihana käydä ja huomaan, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän paluu Suomeen houkuttaa. Samalla ajatus siitä kauhistuttaa. Tässäkö tämä seikkailu nyt oli?Isänisäni oli merimies, joka työskenteli valtamerialusten viestittäjänä seitsemän vuoden ajan kunnes hän palasi Suomeen ja ryhtyi lennonjohtajaksi. Hän matkusti maailman ympäri Japanista Argentiinaan ja Yhdysvalloista Intiaan ja hän myös todennäköisesti purjehti Kapin niemimaan ympäri. Isäni mainitsi tämän hääpuheessaan, kun menimme naimisiin varpaat hiekassa Yzerfonteinissa Atlantin rannalla maaliskuussa 2016.
IMG_5956 (3).JPG
Luen tällä hetkellä toimittaja ja kirjailija Helena Renger-Liikasen kirjaa Maman Finlandaise. Hän kirjoittaa Chez Helena-blogia elämästään Ranskan Rivieralla. Samaistumiskohtia on helppo löytää, koska olen myös naimisissa ei-suomalaisen kanssa ja asunut Meksikossa, Sambiassa, Sveitsissä, Nepalissa ja tietysti Etelä-Afrikassa. Helenan lause ”Olen aina rakastanut elämän epävarmoja välitiloja” kuvaa hyvin sitä, minkälaisesta elämästä itse pidän. Parhaat muistot ovat niiltä ajoilta, kun edessä tai takana oli suurempi muutos eikä tulevaisuudesta tiennyt miten se oli muodostumassa. Seikkailu alkaa silloin, kun kaikki ei ihan mene suunnitelmien mukaan.
IMG_5962 (3).JPGMonet suomalaiset kysyvät, että olenko nyt sitten jäämässä Etelä-Afrikkaan. En ikinä tiedä mitä vastata. Olen oppinut olemaan ilman suunnitelmia. Yritän keskittyä nykyhetkeen ja lähitulevaisuuteen eli seuraavaan pariin kuukauteen. Työ Nepalissa ja huhtikuun 2015 maanjäristys opettivat minulle kiitollisuutta ja armoa itseäni kohtaan. Olen myös ymmärtänyt, että minun ja mieheni ei tarvitse ”asettua aloillemme”. Me voimme asua Kapkaupungissa pari vuotta, sitten muuttaa vaikka Suomeen tai vaikka opiskella portugalia ja hakea töihin Mosambikiin. Olemme myös miettineet asuntovaunulla Etelä-Amerikan halki ajamista. Hienointa nykymaailmassa on se, että kaikki ovet ovat auki jos vain tekee töitä unelmansa eteen ja uskaltaa hypätä. Siinä mielessä uskon, että kehossani virtaa isänisäni veri.

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s