Taloprojekti viinialueella

IMG_4934Aamulla ajoin kohti Paarlia ja tajusin, että unohdin lompakkoni kotiin. Olin matkalla Babylonstorenin tilalle kukkakruunutyöpajaan. Kukkakruunuista kuitenkin lisää myöhemmin. En voinut kääntyä takaisin, koska Kapkaupunkiin vievällä moottoritiellä on aina valtava aamuruuhka. Soitin siis kaverilleni Sumarille, joka asuu perheensä kanssa viinialueella Babylonstorenin lähellä. Kutsuin itseni aamukahville ja kysyin, voinko myös pummata rahaa. Se oli kuulemma erittäin ok sekin.IMG_4951 (2).JPG
Natte Valleijn tila perustettiin 1715 ja tottakai vanhaan tilaan kuuluu valtavasti sivurakennuksia. Alex ja Sumari päättivät siis kunnostaa erään sivurakennuksen omalle perheelleen. Rakennus oli vuosien aikana ollut niin työvoiman kuin hevosten, isoäidin ja ranskalaisten viininvalmistusharjoittelijoiden käytössä. Se oli aika rähjäisessä kunnossa, mutta potentiaali oli valtava.  Viimeksi kävin tilalla maaliskuussa, kun vanhempani olivat täällä vierailulla ja projekti oli todella kesken. En voinut uskoa silmiäni, kun kävelin sisälle heidän taloonsa.
IMG_4936.JPG
IMG_4947On ollut mielenkiintoista seurata, miten zimbabwelainen duunariporukka repi alas osan talon seinistä. Vanha puinen sisäkatto putsattiin ja vanhat lattialaudat löydettiin liikkeestä joka kierrättää purettujen talojen materiaaleja. Nyt talo on todella valoisa ja valtavien ikivanhojen puiden ympäröimä. He ovat onnistuneet hienosti yhdistämään moderneja ja vanhoja sisustuselementtejä, huonekaluja ja taidetta.
IMG_4939
IMG_4941Kaikista upeinta on ollut se, miten he ovat löytäneet käytettyjen tavaroiden nettikaupoista vaikka mitä! He muun muassa ostivat puretusta talosta kahdeksan siirtomaa-aikaista rhodesialaisesta tiikistä tehtyä valtavaa ikkunaa muutamalla sadalla eurolla. Talon lasiovet löytyivät työmaalta. Upea uuni ja master bedroomin pylvässänky löytyivät myös naurettavan halvalla käytettyinä netin kautta.
IMG_4944.JPG
IMG_4952.JPG
Rakennusprojekti oli vaativa ja vei paljon aikaa kahden pienen lapsen vanhemmilta, mutta se selkeästi kannatti. Talon edustalla sijaitseviin siiloihin on tarkoitus rakentaa kaksikerroksiset vierasmajat AirBnB-majoitusta varten. Sitä odotellessa!

Yksi kommentti artikkeliin ”Taloprojekti viinialueella

  1. Paluuviite: Yö viljasiilossa | Kello viiden rooibos

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s