Päiväretki Kogelbergiin

IMG_5011 (2).JPGViikonloppu vierähti mökillämme Betty’s Bayssä ja lauantaina päätimme tyttöjen kanssa tehdä päiväretken lähivuorille. Täällä retkeilyyn käytetään sanaa hike, mutta suomeksi sana vaellus usein mielletään pidempikestoiseksi retkeksi, jolloin yövytään maastossa.IMG_5008.JPGPidempiäkin vaelluksia teemme kohtalaisen usein, koska Kapmaan vuoriklubilla on lukuisia majoja ympäri provinssia, joissa voi yöpyä hyvin edulliseen hintaan. Koska luontoon täällä pääsee niin nopeasti, puolipäiväretki on erinomainen tapa saada hyvä annos takapuolijumppaa, luonnonrauhaa ja sitä niin ihanaa, mutta niin pahaa aurinkoa.
IMG_5015.JPG
Mainitsin aikaisemmassa postauksessa Kogelbergin biösfäärialueesta, jonka  raja-alueella myös mökkimme sijaitsee. Kävely Palmiet-joen rannalta solan yli Harold Porterin kasvitieteelliseen puutarhaan kestää noin 3-4 tuntia ja matkalla voi nähdä valtavasti kauniita ja eriskummallisia fynbos-kasveja. Olen kävellyt reitin ehkä kymmenen kertaa, mutta joka kerta satumainen alkuperäismetsä ja maisemat yllättävät kauneudellaan.
IMG_5018.JPG
Cape Nature tarjoaa suojelualueella majoitusta todella kauniissa ekomökeissä. En ole itse mökeissä yöpynyt, mutta ulkoapäin modernit rakennukset isoine ulkoteraisseineen näyttävät todella houkuttelevilta.
IMG_5030.JPGIMG_5040Etelä-Afrikassa ulkoilu ei valitettavasti olen ihan yhtä yksinkertaista kuin Suomessa, koska siihen liittyy erilaisia riskejä. Varsinkin asutuksen läheisyydessä kuten esimerkiksi Pöytävuorella kannattaa lähteä vuorille isolla porukalla, jos vain mahdollista. Omaisuusrikoksia vuorilla sattuu silloin tällöin. Etelä-Afrikassa naisteen kohdistuva väkivalta ja raiskaukset ovat yleisiä, joten se aina kannattaa ottaa huomioon.
IMG_5035.JPGIMG_5045.JPGSuurin ongelma on kuitenkin puutteellinen varustautuminen. Monet paikalliset ja turistit lähtevät esimerkiksi Pöytävuorelle kuumana päivänä ilman lämpimiä vaatteita, hattua, aurinkorasvaa ja vettä. Vuorien korkeus ja vaativuus on helppo aliarvioida samalla kun monet yliarvioivat oman kuntonsa. Sää täällä voi muuttua hetkessä 35 asteen auringonpaisteesta 15 asteen sumuun.
IMG_5048.JPGIMG_5051.JPG

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s