Puhdasta ruokaa

IMG_5070.JPGKun asuimme Nepalissa, ikävöin valtavasti Kapkaupungin tuoreita Välimeren hedelmiä ja vihanneksia. Se tulee monille yllätyksenä, koska Nepaliin liitetään voimakkaasti lumihuippuiset vuoret, kirkkaat vuoristopurot ja pienviljelijöiden riisi- ja kasviviljelmät Himalajan rinteillä. Katmandun vesi ei ollut juotavaksi kelpaavaa ja sillä myös kasteltiin ja pestiin alueen vihannekset. Ostin aina vihannekset talomme vieressä olevan risteyksen kulmassa seisovalta mieheltä, joka joka ilta myi vihanneksia ja yrttejä paikallisille. Kotiin tultuani jouduin liottamaan vihanneksia aineessa, joka poisti myrkyt ja bakteerit. Jatkuvasti mietin, että mitä myrkkyjä mahtoi itse litku sisältää.
IMG_5073.JPG
IMG_5068.JPGSuosikkipaikkani vihannesten ostoon on Oranjezichtin urbaani tila keskellä viikkoa, mutta samoja herkkuja saa ostaa lauantaisin myös Oranjezichtin Farm Marketilta Granger Baystä Waterfrontin vierestä. Nimi on todella hämmentävä, koska markkinat eivät enää sijaitse Oranjezichtissä paikallispoliittisista syistä. Waterfrontilla on myös paljon enemmän tilaa ja parkkipaikkoja, sekä tietysti merimaisema!

IMG_5066.JPG Marketilla on myös lukuisia ruokamyyjiä, jotka tarjoavat aamiaista ja lounasta. Sieltä löytyy kaikkea uppomunista ja pekonista ostereihin. Ostan aina tuoretta leipää, juustoja, ranskalaistyylisiä makkaroita ja marinoituja oliiveja. Kaikki tuotteet tuotetaan lähialueella eli on kiva tukea pienyrittäjiä.
IMG_5064.JPG
IMG_5072.JPG

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s