Turistisesonki on täällä

IMG_6357.jpgEräänä iltana makasin sängyssäni ja luin kirjaa. Yhtäkkiä kuulin kadulla jonkun laulavan kovaan ääneen Leijonakuninkaan Circle on Life-laulua. Hymy nousi huulilleni. Kesä on tullut.
IMG_6359.jpg
Asuntomme vieressä on useita majataloja, jotka heräävät eloon lokakuun lopussa. Turistit pohjoiselta pallonpuoliskolta alkavat valua Afrikan lämpöön. Monet yhdistävät Kapin vierailuun safarin maan koillisosassa ja safariasuiset matkailijat myös alkavat näkyä katukuvassa Kapkaupungin kaduilla. Monet käyvät täältä käsin myös Viktorian putouksilla Sambiassa tai Zimbabwessa. Lisää Zimbabwen tämän viikkoisesta vallankaappauksesta myöhemmin.
IMG_6367.jpg
Sesonki kesti ennen marraskuun lopusta helmikuuhun. Nykyään sesonki alkaa jo lokakuun alussa ja jatkuu toukokuuhun. On ihanaa, että niin monet ovat löytäneet Kapkaupungin. Täällä on jokaiselle jotain. Kaksi vanhaa kaveriani saapuivat ensimmäistä kertaa Afrikan lounaiskärkeen. On ihana näyttää kotikaupunkiani kavereille ja huomenna vien heidät päiväksi Cape Pointiin, Hyväntoivonniemelle ja Boulder’s Beachille katsomaan Afrikan pingviinejä. Turistien suosimissa paikoissa on kiva käydä silloin tällöin, koska ne ovat suosittuja kohteita hyvästä syystä. Kapkaupunkiin voi rakastua uudestaan joka päivä.
IMG_6382.jpg
Joulukuussa myös monet Etelä-Afrikan ulkopuolella asuvat eteläafrikkalaiset palaavat kotiin lomalle. Tiedossa on paljon pitkiä lounaita viinitiloilla ja grillijuhlia. Lontoossa asuvat kaverit voivottevat auringon puutetta, mutta kiittelevät Englannin vähäistä rikollisuutta. Usein Etelä-Afrikan ulkopuolella asuvilta valkoisilta eteläafrikkalaisilta saa kuitenkin todella negatiivisen kuvan maasta. Kai heidän pitää todistella itselleen, miksi he ovat jättäneet Afrikan ja lähteneet Australiaan tai Iso-Britanniaan. Kannattaa kuunnella niitä, jotka ovat päättäneet tänne jäädä. Tottakai täällä on ongelmia, mutta niitä on myös monissa muissa maissa.
IMG_6384.jpgSesongissa on tottakai myös ärsyttäviä piirteitä. Joulukuun puolivälistä tammikuun puoliväliin ravintoloista on vaikea saada pöytiä. Ruuhkat ovat ihan kamalat ja kaikkialle on jonoa. Pöytävuoren hissille ei edes kannata lähteä jonottamaan. Olemme laittaneet asuntomme AirBnB:n kautta vuokralle ja pakenemme mökille kuukaudeksi. Yrittäjänä on se kiva juttu, että töitä voi melkeinpä tehdä missä vaan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s