Meren aarteita

IMG_6488.JPGKapin niemimaan itäpuolella sijaitsee valtava False Bayn lahti, joka tunnetaan merieläinten kirjosta. Jopa 30:tä kilometriä leveässä lahdessa pesii satoja valkohaita eteläisen pallonpuoliskon talvella. Suuret kelp-levämetsät täplittävät rannikkoa lännessä Muizenbergistä Cape Pointiin ja idässä Gordon’s Baystä Rooiels-nimiseen kylään.
IMG_6476 IMG_6485.JPGClarence Drive-tie myötäilee Kogelbergin luonnonsuojelualueen jyrkkiä fynbos-kasvillisuuden täyttämiä rinteitä. Yleensä merenkäynti rantatien alapuolella on kohtalaisen villiä, mutta joskus Kapin kesälle tyypillinen kaakkoistuuli ei puhalla ja mainingit ovat pieniä. Silloin on paras heittää ylle märkäpuku ja snorklausvehkeet. Vesi oli todella kylmää, mutta hupun, hanskojen ja saappaiden kanssa vedessä jaksaa uiskennella pidempään.
IMG_6478IMG_6463.JPG
Vesi oli todella kirkasta, näkyvyys varmasti oli 10 metriä. Täällä on helppo elää merenelävillä, jos näkee vähän vaivaa. Kallioisilta rannoilta löytää nopeasti sinisimpukoita ja pari kaveria on todella hyviä harppuunakalastuksessa. Teimme kiville tulen ja höyrytimme simpukoita ja paistoimme muun muassa iiliäistä runsaassa voissa lounaaksi. Kuvassa tuo limaisen näköinen tyyppi. Kalastamista ja muuta keräilyä varten pitää olla lupa ja sen saa hyvin edullisesti paikallisesta postitoimistosta. Joulukuun alussa menemme mökille kuukaudeksi eli tiedossa on paljon sinisimpukoiden syömistä perinteisellä valkoviini-kermakastikkeella ja thaimaalaisella sitruunaruoho-inkivääri-chilikastikkeella.
IMG_6487IMG_6456

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s