Synttärit Elginin viinialueella

IMG_6668.JPGSunnuntaina ajoimme Kapkaupungista tunnin päähän Elginiin syntymäpäivälounaalle. Elgin on toistaiseksi tunnettu hedelmätiloistaan, mutta monet alueen viinitilat tuottavat myös todella hyviä viinejä. Elgin on Swartlandin ohella mielenkiintoinen paikka viininystäville, jotka haluavat tutustua pieniin käsityöläismäisempiin viinintuottajiin. Elgin on todella maanläheinen paikka verrattuna Constantian, Stellenboschin ja Franschhoekin moniin valtaviin ja tehdasmaisiin viinitiloihin. Ilmasto alueella on myös hieman kylmempi kuin muilla viinialueilla.IMG_6677 (2).JPGSynttärisankari on Etelä-Afrikan sommerier-järjestön puheenjohtaja eli paikalla oli paljon viininviljelijöitä ja -valmistajia. Täällä viiniin suhtaudutaan vakavasti, mutta kuitenkin kivan rennolla otteella. Juhliin voi saapua flipflop-sandaaleissa, T-paidassa ja shortseissa. Viinistä ei tarvitse tietää sen kummemmin – tärkeintä on että onko se hyvää vai ei. Monia vanhoja kavereita en ollut nähnyt vuosiin ja on todella hienoa nähdä, miten sukupolvemme edustajat ovat ottaneet haltuunsa perhetiloja. Usein vastuun siirtäminen sukupolvelta toiselle on hankalaa vanhempien ja lasten näkemyserojen takia, mutta usein asiat selviävät ajan – ja kärsivällisyyden – kanssa.
IMG_6676 (2).JPGElginiin ollaan rakentamassa Elgin Railway Market-sisätoria, jonka rakennusalueella synttärit järjestettiin. Markkinat tarjoavat ruokaa, juomaa ja paikallisia tuotteita viikonloppuisin ympäri vuoden ensi vuoden alusta alkaen. Sen tarkoituksena on myös toimia mielenkiintoisena tilana erilaisille tapahtumille. Rakennuksen sisäkaton ja yläkerran teräsrakenteet on tehty käsityönä suurella rakkaudella ja paikasta tuleekin vähän mieleen Johnny Deppin tähdittämä Willy Wonka ja suklaatehdas-elokuva.
IMG_6674 (2).JPGPitää käydä Elginissä uudestaan tutustumassa muihin viinitiloihin. Toistaiseksi osaan vain suositella kaverin Beaumont-tilaa. Heidän Chenin Blanc on todella hyvää!

 

2 kommenttia artikkeliin ”Synttärit Elginin viinialueella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s