Mökkeilyä ja afrikkalaista politiikkaa

IMG_4388.JPGBetty’s Bayssa paistaa aurinko ja pikkuhiljaa naapurit ja muut tutut alkavat saapua lomanviettoon mökeilleen. Suurimman osan vuodesta kylä on tyhjänä, mutta joulu- ja pääsiäislomilla rannalla, pikkuisessa hyvin huonosti varustellussa kaupassa ja pienessä järvessä on ”ruuhkaa”.

Mökkeily on täällä erilaista kuin Suomessa: tutut tulevat tervehtimään ilmoittamatta ja heidät aina kutsutaan lasilliselle viiniä. Monet Australiassa ja Iso-Britanniassa asuvat eteläafrikkalaiset tulevat Afrikan aurinkoon lomalle. Lontoossa lakia opiskeleva nuori naapurimme miettii, että alkaako hän työskentelemään yritysjuridiikan parissa Lontoossa vai palaako hän Afrikkaan työskentemään järjestömaailmassa. Sanoin vain, että kuuntelee sydäntään, mutta myös vähän sitä järkeä. Lontoon kokemusta arvostetaan myös täällä ja hänellä on mahdollisuus kerätä vähän pesämunaa punnissa. Palkat täällä ovat myös todella surkeat.

Loma-asunnot ovat lähellä toisiaan eli emme istu metsän keskellä omassa rauhassamme. Lapsille järjestely on todella kiva, koska seuraa löytyy aina. Antonin mökkikavereilla on myös kasvavassa määrin omia lapsia eli kohta täällä juoksee seuraava sukupolvi pitkin dyynejä ja fynbos-puskia ja surffaa päärannan aalloissa.

Samaan aikaan Etelä-Afrikan pääpuolue ANC (African National Congress) valitsee uutta johtajaa Johannesburgissa. Presidentti Jacob Zuman tukijat yrittävät saada Zuman entisen vaimon Nkosazana Dlamini-Zuman ANC:n presidentiksi ja sitä kautta Etelä-Afrikan presidentiksi vuoden 2019 vaaleissa.

Toisen kandidaatin eli entisen liikemiehen ja miljonääri Cyril Ramaphosan tukijat eivät halua Zumaa rakentamaan Zuma-perheen dynastiaa. Tuloksen piti olla jo selvillä eilen, mutta perjantaina kolmen provinssin korkeimmat oikeudet päättivät, että ANC:n vuoden 2015 provinssitason valitsijakokoukset olivat laittomia ja tämän seurauksena monet ANC:n jäsenet eivät voineet äänestää viikonlopun konferessissa. Kaaos oli taattu ja konferenssi alkoi vasta lauantaina iltapäivällä.

Saa nähdä, miten käy. Sillä aikaa pitää miettiä kesäversioita suomalaisista jouluruoista jouluaatoksi. Raikasta punajuurisalaattia pähkinöillä ja vuohenjuustolla, ABBA:n silliä, lohta monessa eri muodossa ja rapsakkaa perunalaatikkoa. Kinkku täällä keitetään kattilassa inkiväärioluessa ja sitä syödään salaatin kanssa. Piparkakkutalo ”Tropical Beach Shack” on rakennettu ja se odottaa koristeita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s