Viinitilat saavat odottaa

IMG_6765Yksi syy blogini aloittamiseen oli eteläafrikkalainen viini. Lähialueillamme sijaitsee satoja viinitiloja ja ajattelin, että blogi olisi hyvä tekosyy käydä vierailemassa tiloilla ja oppia syvemmin paikallisista viineistä. Voisin sanoa, että vuosien varrella olen oppinut niistä ihan kohtalaisesti ihan vain ”oman käden kautta”, mutta laajempi osaaminen on alkanut kiinnostaa niin, että mietin jopa viinitutkinnon tekemistä harrastuksena. Mieheni on entinen viininviljelijä ja -valmistaja, joten verkostomme kautta viinimaailmaan sukeltaminen olisi kohtalaisen helppoa.
IMG_6769.JPG
IMG_6768.JPGMuutama kuukausi sitten baby Louw kuitenkin ilmoitti tulostaan eli viininjuonti saakin sitten odottaa ensi kesäkuuhun. Yksi päivä maistoin vähän laadukasta viiniä mieheni lasista ja totesin, että se maistui ihan hirveältä hapolta. Eli ei sitä viiniä edes tee mieli!
IMG_6766.JPG
Toisaalta viinitiloilla on kiva käydä, vaikka ei viiniä joisikaan. Kävimme pikavisiitillä Lourensfordin viinitilalla Somerset Westissä matkalla mökille. Somerset West sijaitsee noin 50:nen kilometrin päässä Kapkaupungista N2-valtatien varrella. Jylhän Helderberg-vuoriston juureen vuonna 1709 rakennettu tila on todella kaunis ja siellä on jokaiselle jotain. Tilalla sijaitsee Coffee Roasting Company-kahvila,  The Millhouse Kitchen-ravintola, taidegalleria ja siellä myös järjestetään markkinoita.
IMG_6767
Lourensfordin omistaja on muuten ollut paljon mediassa viime aikoina. Hän omistaa suurimman osan kansainvälisen Steinhoff-vähittäismyyntifirman osakkeista ja firma on kovaa vauhtia kaatumassa tilinpitopetoksien takia. Etelä-Afrikassa yritysryppääseen kuuluvat muun muassa Shoprite ja Checkers-ruokakaupat, Pep-vaatekaupat ja Ackermans. Hän on osa porukkaa, jota täällä kutsutaan ”Stellenboschin mafiaksi”: valkoisia afrikaanereita, jotka apartheidin aikana ja sen jälkeen ovat keränneet valtavan omaisuuden.
IMG_6763.JPG

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s