Eteläafrikkalaisia ihanuuksia

Joulu tuli ja meni ja olen syönyt aivan liikaa kuten yleensä. Jouluaattona valmistin suomalaisen jouluillallisen. Anton teki ensimmäistä kertaa karjalanpiirakoita ja niistä tuli tosi hyviä! Ainoa miinus on, että suomalaiset reseptit eivät kannusta laittamaan tarpeeksi suolaa. Kumpi mahtaa olla parempi? Laitoimme päälle herkkumössöjä, joissa oli kylmäsavustettua lohta, punasipulia ja kermaviiliä, ja toisessa korvasin kylmäsavunlohen hummerilla, joita naapuri oli tuonut minulle lahjaksi edellisenä päivänä. Antonin piti käydä sukeltamassa hummereita, mutta meri oli liian raju viikonloppuna.
IMG_6804[1].JPG
Täällä West Coast Rock Lobsteria kutsutaan nimellä crayfish, vaikka kyse ei ole makeanveden ravuista. Hummereita ei nykyään saa pyydystää muulloin kuin muutamana viikonloppuna vuodesta liikakalastuksen takia. Kävin Kleinmondin postitoimistossa hakemassa kalastuslupaa, mutta oveen oli teipattu lappu, jossa ilmoitettiin, että heillä ei ollut enää lupalomakkeita. Täällä on todella oppinut, että periksi ei anneta ja kävelin sisään kysyen hummerin ja simpukoiden keräyslupaa. Jälkimmäisiä kyllä löytyi ja aloin täyttämään lomaketta.IMG_6799
Kolme muuta asiakasta poistui toimistosta ja yhtäkkiä mukava miestyöntekijä tuli luokseni hymyillen ja sanoi:

”Ehkä mä voin sulle löytää yhden luvan.”

Hetken päästä hän palasi tiskille ja sanoi, että se oli viimeinen lupahakemus Bellvillen ja Gansbaain välillä. Naisena olon hyviä puolia!
IMG_6795[1].JPG
Hummerinsyönnin lisäksi käyn joka päivä uimassa viereisessä järvessä. Aallot ja virtaukset meressä ovat olleet todella voimakkaita eli uiminen meressä ei ole oikein ollut mahdollista. Onneksi dyynien takaa löytyy noin 350 metriä pitkä järvi, jossa on kiva polskutella kasvavan mahan kanssa. Uusi pyyhe lähtee myös järvelle joka päivä. Mungo-niminen paikallinen merkki valmistaa ihania puuvillapyyheitä ja muita tekstiilejä kodin iloksi. Tuotteita voi ostaa Waterfrontin Watershedistä, jossa myydään paikallisten suunnittelijoiden tuotteita. Sopii hyvin niin afrikkalaiseen kotiin kuin vaikka mökille suomalaisen järven rannalle.
IMG_6797.JPG
IMG_6796.JPG

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s