Uusivuosi Infantassa

IMG_6824Kesälomilla joulusta tammikuun alkuun eteläafrikkalaiset pakenevat rannoille. Kapkaupungin rannat ovat täynnä lomailevia kansalaisia. Lomailuun kuuluu myös liian suuri alkoholinkäyttö, siitä johtuvat liikenneonnettomuudet ja hukkumistapaukset. Yleensä maanteitä kannattaa välttää 31.12 ja 1.1, jos vain mahdollista, joten lähdimme pienelle reissulle jo ennen uuttavuotta.

IMG_6844.JPGVietimme vuodenvaihteen kaverin Maryn mökillä Infantassa. Pieni lomakaupunki sijaitsee noin kolmen tunnin päästä Kapkaupungista etelärannikolla. Pitkä hiekkatie on pitänyt huolen siitä, että Infantaa ei ole rakennettu yhtä täyteen kuin Breede-joen toisella puolella sijaitsevaa Witsands-nimistä kaupunkia. Breede-joki tunnetaan nykyään parhaiten joessa pesivistä härkähaista. IMG_6845.JPG
IMG_6859.JPGHärkähaita pidetään maailmalla hyvin agressiivisina, mutta jostain syystä pesiytyessä haista tulee täysin kalansyöjiä eikä leijasurffaajat, uimarit ja sukeltajan kiinnosta haita. Vuosikymmeniin näiden kauniiden eläimien olemassaolosta ei tiedetty mitään ja vasta alle kymmenen vuotta sitten tutkijat onnistuvat saamaan kiinni yli viisimetrisen hain Breede-joesta. Kun nousuvesi on korkealla, monet nykyään monet pelkäävät uimista. Leijasurffauksessa hait on parempi unohtaa, kun kaatumisen jälkeen yrittää nostaa itsensä pystyyn! IMG_6863.JPGPäivät vietimme myös suppaillen Stand-Up Paddle Board-laudoilla, pojat kävivät sukeltamassa valtavia kämmenen kokoisia ostereita ja uudenvuodenpäivänä kävimme kaverin perheen luona lähemmäs seitsemänkymmenen ihmisen lounaalla. Vaikka täällä syödään paljon punaista lihaa, lihamäärä oli grillissä aivan tolkuton. Täydellisesti kypsennetystä lihasta pitivät huolen eläkeikäiset miehet, joille jokavuotinen lounas oli selkeästi braaigrillauksen taidonnäyte.
IMG_6868.JPG
IMG_6867.JPGIMG_6861.JPG

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s