Cape Point

IMG_5143.JPGMuistan, kun elokuussa 2008 seisoin Cape Pointin korkeimmalla kohdalla. Suurin myrsky 60:een vuoteen sai koko kaupungin tulvimaan ja monista paikoista meni sähköt. Olin juuri tavannut Antonin ja hän ehdotti, että lähtisimme Cape Pointiin katsomaan myrskyn jälkiseurauksia. Tämä siis tietysti tarkoitti surffaamista Buffel’s Bayn valtavissa aalloissa, jonne kukaan muu rannan surffaajista ei uskaltanut mennä kuin Anton ja toinen mies, jonka lähiomaisen puhelinnumero oli printattu märkäpuvun käsivarteen mikäli hän menettäisi henkensä. Ajattelin, että tämä mieshän on ihan hullu. Joskus rohkeuden ja hulluuden välille on vaikea vetää rajaa… Sittemmin Anton on onneksi rauhoittunut.

Session jälkeen hän vei minut Cape Pointiin. Myrskytuulet olivat jo laantuneet, mutta edelleen voimakkaat puuskat pyyhkivät niemen ylitse. Koko valtameri lännessä, etelässä ja False Bayn lahti idässä oli valkoinen. Meren sinistä ei edes nähnyt, vain vaahtoa. Paikalla ei ollut muita ihmisiä ja hetki on jäänyt ikuisesti mieleeni.

IMG_5085

Hout Bay Chapman’s Peakilta kuvattuna. Kiitos malleille vierailusta!

On kiva saada vieraita Suomesta, koska silloin tulee käytyä monissa turistipaikoissa kuten Cape Pointissa Hyväntoivonniemen vieressä. Paikka on syystäkin suosittuja huikeiden maisemien takia ja eri vuodenaikoina luonto ja maisema näyttää erilaiselta.

IMG_5087

IMG_5093

Noordhoekin kaunis ranta, jossa on valitettavasti viime aikoina tapahtunut paljon ryöstöjä ja hengenvaarallisia puukotuksia. Älä kävele rannalle haaksirikkoutuneelle laivalle ennen kuin turvallisuustilanne paranee. 

Cape Point sijaitsee siis Kapin niemen eteläpäässä noin 75 kilometrin päässä Kapkaupungin keskustasta. Paras tapa käydä niemen eteläpäässä on vuokrata auto. Minut voi vaikka palkata oppaaksi ja kuskiksi, mutta hyvät ystävät saavat palvelun melkein ilmaiseksi osallistumalla vain bensakuluihin!IMG_5099.JPG
IMG_5106.JPGReissuun on paras varata koko päivä, jotta ehtii pysähtyä monta kertaa matkalla. Oma suosikkireittini kulkee niemimaan länsipuolta Camps Bayn ja Hout Bayn kautta maailmankuulun Chapman’s Peakin kautta Noordhoekiin. Noordhoek on meille rakas paikka, koska Antonin äiti asuu siellä ja Noordhoek Villagen Foodbarn Delissä saa parhaat uppomunat hollandaise-kastikkeella aamiaiseksi. Jos eksyt paikalle lounasaikaan, suosittelen hyvän ruoan ystäville lounasta ja wine pairingia Foodbarn-ravintolassa.
IMG_5109.JPG
Sitten matka jatkuu Cape Pointiin joko suoraan tai pidemmän mutkan kautta Kommetjien ja Scarborough’n rentojen hippi/surffikylien kautta. Nykyään sisäänpääsy Cape Pointin luonnonsuojelualueelle maksaa noin R145 randia. Maisema muuttuu matalaksi, lappimaiseksi puskaksi ja puskissa voi nähdä strutseja, antilooppeja ja seeproja. Jos olet onnekas, saatat nähtä esimerkiksi paikallisen ilveksen, caracalin. Hyväntoivonniemi on maailmalla tunnetumpi nähtävyys, mutta se on oikeastaan vain kivikasa komean Cape Pointin vieressä.
IMG_5114.JPG
IMG_5136.JPGCape Pointissa on paljon hyvin fiksuja paviaaneja, joiden kanssa kannattaa olla varovainen. Ruokaa ei kannata pitää kädessä ollenkaan, koska paviaanit yrittävät saada makupalan kädestäsi. Ja isoimmat kaverit on valtavia!
IMG_5126.JPGCape Pointista kannattaa ehdottomasti jatkaa lounaalle Simon’s Townin rantakaupunkiin ja Boulder’s Beachille katsomaan Afrikan pingviinejä. Jos on aikaa, kotimatkalla saatta vielä ehtiä maistelemaan herkkuviinejä Steenbergin modernille viinitilalle. Niistä lisää seuraavassa postauksessa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s