Siilon huipulla

IMG_7084Lauantaina oli suppailemassa eli melomassa stand up paddle boardillani Sea Pointin edustalla. Kaupunki ja Pöytävuori on aina kiva nähdä mereltä käsin. Tajusin samalla, että en ollut vielä käynyt uuden Waterfrontilla sijaitsevan Silo-hotellin ravintoloissa. IMG_7078.JPGEntinen viljasiilo rakennettiin jo vuonna 1924 Afrikan korkeimmaksi rakennukseksi ja se oli Etelä-Afrikan maatalouden teollistumisen maamerkki. Viljavaraston operatiivinen toiminta suljettiin vuonna 2001 ja pitkään rakennus oli ilmeisesti tyhjillään. 28-huoneen hotelli avattiin vasta viime maaliskuussa. Samassa rakennuksessa sijaitsee viime syyskuussa avattu afrikkalaisen modernin taiteen museo Zeitz MOCAA (Museum of Contemporary Art Africa), jonne olen menossa ensimmäistä kertaa parin viikon päässä vanhempieni kanssa.

ts-rooftop-dining-2-720x420Tänään kävin ensimmäistä kertaa lounastamassa hotellin Silo Rooftop-kattoravintolassa. Ravintolaan ei pääse edes kuikuilemaan ilman pöytävarausta, joten varasimme päivää ennen pöydän ja vastaanoton herrashenkilö päästi meidät lupakortilla 11:sta kerrokseen.

IMG_7083.JPG
Näköalat ravintolasta ovat huimat, mutta sisustus ei ole mitenkään kummoisempaa ja hinnat ovat kohtalaisen korkeat. Toisaalta korkeudesta pitää aina maksaa eikä eurohinnoissa ruoka edes ole hirveän kallista. Itse söin Poke-kulhon tofulla, joka oli aikamoinen pettymys. Kapkaupungissa saa erittäin harvoin pettyä ruokaan, mutta mielikuvitukseton ja pieni riisikasa avokadolla, kaalilla, kurkkuneliöillä ja suoraan paketista kuutioidulla tofulla oli syötävää, mutta ei todellakaan mikään nautinto. Onneksi valtavan kokoinen alkoholiton mansikkadaiquiri pelasti lounaani. Kaverini nautti nyhtölammaslätystään eli flatbreadista eli kannattaa varmaan jakaa muutama sellainen ja meze-lautanen porukassa.
IMG_7081.JPG
IMG_7086Juomavalikoima on todella laaja eli kannattaa panostaa siihen puoleen! Ravintola on todella suosittu turistien keskuudessa ja uskoisin, että erityisesti auringonlaskun aikaan pöytää voi olla vaikea saada. Ravintola menee kiinni auringonlaskun jälkeen. Uima-allas on valitettavasti tarkoitettu vain hotellivieraiden käyttöön. Mikä vesikriisi?
IMG_7087.JPGIMG_7085.JPG

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s