Nyt kun taas viiniä voi juoda niin aletaanpas kirjoittamaan myös viinitiloista! Täällä riittää tiloja jokaiseen makuun ja kirjoitinkin aikaisemmin postauksen eri viinialueista. Vuosien varrella jotenkin kiinnostus tiloilla käymiseen hiipui, kun mieluummin vietimme viikonloput rannoilla, vuorilla tai mökillä. Onko se sitten vauva vai ikä, mutta viinitilat ovat taas alkaneet kiinnostamaan eri tavalla.
Kävin kahden kaverini ja kolmen vauvan kanssa lounaalla Klein Constantia-tilalla muutama viikko sitten. Huomasin äsken, että nettisivuilla sanotaan, että ravintolaan ei saisi tuoda alle 12-vuotiaita, mutta ainakaan kolmet rattaat ja vauvat eivät haitanneet henkilökuntaa ollenkaan. Toisaalta kävimme ravintolassa talvella keskellä viikkoa eli kiireinen kesäviikonloppu voikin olla vähän eri asia.
Klein Constantia on aina tuottanut hyvää viiniä, mutta jostain syystä he eivät ole panostaneet itse miljööseen. Maistelutila on edelleen vähän kolkko, mutta tilan yhteydessä on nyt Bistro @ Klein Constantia. Talvella täällä kannattaa erityisesti käydä ravintoloissa, koska kaikkialla on tarjolla talvimenuita. Paikalliset eivät maksa yhtä paljon ruosta kuin turistit, joten houkutellakseen asiakkaita ravintolat tarjoavat hyvää ruokaa ja juomaa edullisin hinnoin. Söin tosi hyvän alkupalan, jossa oli vuohenjuustoa ja punajuurta vinaigretten kanssa ja pääruoaksi päädyimme kaikki valitsemaan todella rapeakuorisen kalan ja ranskikset päälle. Ruokajuomana toimi Klein Constantian mainio Pinor Noir. Rypäleet eivät tule itse tilalta, niitä ei Constantiassa kasvateta, vaan tuodaan kylmemmän ilmaston Elginistä ja Hemel-an-Aarden-laaksosta.