Murhanyritys

Neljä viikkoa sitten lastenhoitajamme Phumi lähetti illalla Whatsapp-videon 12-vuotiaasta tyttärestään. Sanotaan vaikka että tyttären nimi on Bulelwa. Bulelwalla oli ihmeellisiä paiseita jaloissa varpaista lantioon. Hän valitti kipuja ja yhtäkkiä hän ei nähnyt mitään. Phumi vei Bulelwan sairaalaan.

Seuraavana aamuna Phumi ei tullut töihin, koska lääkärit epäilivät jonkinlaista myrkytystä ja hän jäi Bulelwan kanssa sairaalaan. Tyttö parka vietti viikonlopun vatsahuuhtelussa, mutta lääkärit sanoivat, että verikokeen tulokset olisivat valmiit vasta tiistaina. Tiistaina Phumi tuli normaalisti töihin ja kun iltapäivällä palasin töistä kotiin, Phumi sanoi, että hänen siskonsa oli käynyt sairaalassa hakemassa tulokset, mutta sisko ei halunnut kertoa koko tarinaa puhelimitse.

Sairaalassa lääkärit olivat varmoja, että joku on tahallisesti yrittänyt murhata Bulelwan, koska hänen verestään löytyi valtava cocktail erilaisia myrkkyjä, pääasiassa rotanmyrkkyä. Bulelwa oli kertonut lääkärille, että edellisenä torstaina hän oli vain syönyt naapurilta saamansa lihapiirakan. Koulusta tultuaan naapuri oli kysynyt Bulelwalta monta kertaa, miltä hänestä tuntuu, onko hänellä paha olo, sattuuko mihinkään.

Phumin perheenjäsenet olivat kohdanneet naapurin, joka oli myöntänyt teon. 50-vuotias yksinhuoltaja nainen sanoi halunneensa tappaa Bulelwan, koska hän oli niin kateellinen Phumille. Nainen ei sietänyt Phumin elämän seuraamista, koska hänellä oli kuusi lasta, rakastava mies, iso talo, hienoja vaatteita ja hyvä työpaikka. Bulelwa oli tähtilapsi, joka aina auttoi kotona äitiään ja sai hyviä arvosanoja koulussa. Naisen mukaan hänen oma tyttärensä oli hyödytön. Hän sanoi halunneensa nähdä Phumin kärsivän ja siksi päätti murhata 12-vuotiaan viattoman tytön. Koko tarinaa on aivan mahdotonta käsittää.

Bulelwan onneksi, ja hänen käverinsa onnettomuudeksi, Bulelwa vei lihapiirakan kouluun ja jakoi sen ystävänsä Lisan kanssa. Tämän kuultuamme yritimme saada koulun kautta yhteyttä Lisaan ja hänen vanhempiinsa monta päivää. Kuulimme, että Lisa ei ollut ollut koulussa saman torstain jälkeen. Lopulta Phumi sai yhteyden Lisan vanhempiin ja kävi ilmi, että Lisa oli tehohoidossa Tygerbergin sairaalassa. Lisa oli tehohoidossa monta viikkoa ja jossain vaiheessa lääkärit sanoivat, että he olivat tehneet kaikkensa. Sisäelimet olivat pahasti tuhoutuneet. Sitten vain odotimme, että Lisa heräisi – jos hän heräisi.

Phumi kävi joka päivä sairaalassa viemässä Lisan perheelle ruokaa. Lopulta monen päivän jälkeen Lisan sormet liikkuivat. Sitten silmät alkoivat liikkua. Hänet siirrettiin hänen äitinsä työantajan avustamana yksityissairaalaan. Viime viikolla Lisa pääsi tehohoidosta tavalliselle osastolle. Pikkuhiljaa hän paranee.

Sairas naapuri vangittiin pari viikkoa sitten. Ensi tiistaina on oikeudenkäynti ja Phumi äidin entisen työnantajan tytär toimii heidän asianajajana. Näytti siltä, että kyllä tämä tästä. Monien pohelinsoittojen jälkeen olen löytänyt lapsien kanssa työskentelevän psykologin Bulelwalle ja toisen Phumille.

Tänään aamulla Phumi tuli töihin ja hänen kotiinsa oli murtauduttu eilen päivällä. Sairas naapuri oli lähettänyt poikaystävänsä varastamaan Phumin television. Kadun toisella puolella oleva kauppias oli nähnyt miehen kävelevän sisäpihalle, mutta koska hänellä oli asiakkaita, hän ei  nähnyt miehen tulevan ulos. Phumin mies ja muutama muu mies tiesivät missä poikaystävä asui ja he kohtasivat hänet. Mies istui sängyllä laskemassa telkkarista saamia rahojaan. Telkkari oli jo matkalla Eastern Capen provinssiin.

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Murhanyritys

  1. Voi miten uskomattoman surullinen, järkyttävä tarina. Ja koska asun itsekin Afrikassa, voin ymmärtää, että tällaista tapahtuu. Täällä Mosambikissa kamaluuksien syynä on usein esimerkiksi taikausko, joka aiheuttaa esimerkiksi elinten kauppaa, ja joiltakuiltahan ne elimet täytyy ryövätä. – Miten ihanaa sinulta järjestää psykologi. Ja Luojan kiitos tytöt jäivät henkiin, toivottavasti heille ei jää pysyviä vammoja. Toivottavasti Phumin epäonni ei tästä jatku. Paljon kiitoksia kun jaoit tämän tarinan, vaikkakin karmean, kanssamme.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s