Kirjoittajasta

Olen Laura, 33, ja asun eteläafrikkalaisen aviomieheni kanssa Kapkaupungin keskustan liepeillä Pöytävuoren kansallispuiston ja Atlantin valtameren välissä. Blogissa tarkastelen Etelä-Afrikkaa arjen kautta ja yritän päästää ihmisiä myös Kapkaupungin turisteille siloitellun pinnan alle. Olen aina pitänyt kirjoittamisesta ja koulussa se oli ehdottomasti lempiaineeni maantieteen lisäksi.

Pidän tandemsurffauksesta, koska kaksin on aina kivempi nyrkkeillä valkohaita pois kimpustamme. Olen aika hyvä ruoanlaitossa. Yritän jatkuvasti kehittyä öljyvärimaalauksessa.  Hyvä viini on lähellä sydäntäni, koska mieheni on entinen viininviljelijä.

Vietän paljon aikaa vuorilla. Lempilenkkini kulkee Lion’s Head-vuoren ympäri paksussa Atlantilta nousevassa sumussa tai auringon laskiessa.

Olen koulutukseltani maantieteilijä ja työskennellyt pääasiassa luonnonvarojen käytön, kestävän kehityksen ja luonnonsuojelun parissa kansainvälisissä järjestöissä eteläisessä Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Olen myös tehnyt töitä vapaana toimittajana ja työskennellyt paikallisena asiantuntijana muun muassa Suomen Pankille ja eduskunnan pankkivaltuustolle.

Rooibos-tee kasvaa vain ja ainoastaan Etelä-Afrikassa Cederberg-vuorilla, jotka sijaitsevat noin pari tuntia Kapkaupungista pohjoiseen. Viime vuonna hyppäsin hetkeksi yrittäjäksi jakamaan Rooibos-teen ilosanomaa perheyrityksemme kautta www.sunbirdrooibos.com. Juon siis pari litraa Rooibos-teetä päivässä.

Vuosi vuodelta koen, että minusta on tulossa enemmän afrikkalainen, mutta jollain kummallisella tavalla myös vahvemmin suomalainen. Etsin jatkuvasti tätä tasapainoa.

Yritän julkaista 2-3 postausta viikossa klo 17 Etelä-Afrikan aikaa. Suomessa on sama aika Suomen talvella, mutta kesällä Suomi on tunnin edellä.